Asculta Radio Vocea Diasporei in Playerul preferat!

                Am avut onoarea sa fiu prezenta la aceasta intalnire si nu am vrut sa trec cu vederea organizarea atat de minutioasa si precisa a acestor femei din COMUNITATEA FEMEILOR UNITE DIN IRLANDA. Fondatoarele acestei comunitati unite, Oana Guther, Valeria Parvu, Anamaria Muresan, moderatoarele Lacramioara Dragu si Mihaela Manastireanu au in spate cativa ani de experienta in a gestiona intregul grup cu corectitudine, astfel incat, asa cum isi doresc ele, curand vor fi o mare familie de femei unite. Am ascultat conversatiile lor si pot sa confirm un lucru: aceste femei nu vor fi usor clintite de la scopul lor.

                In Irlanda, cum de altfel peste tot in Diaspora s-au infiintat diverse grupuri frumoase! Acum, vreau sa va spun cat de frumos gandeste Comunitatea Femeilor Unite din Irlanda. Aceasta comunitate este foarte primitoare, deschide usile oricarei femei doreste sa i se alature si are la baza, un motiv puternic si anume UNIREA tuturor femeilor de nationalitate romana, inclusiv a moldovencelor de peste Prut, aflate pe teritoriul Irlandei. Aceste femei, desi parca le-ar caracteriza mai bine “fete”, deoarece au energia si entuziasmul unor fete de 18 ani, atunci cand vine vorba de organizare, se UNESC, cuvantul de la care a pornit si numele acestei comunitati si decid ca in cadrul intalnirilor lor clasice si organizatorice “la o cafea”, sa fie sarbatorite si femeile nascute in acea luna…motiv pentru care le-am gasit deja la taclale la un frumos restaurant BlackChurch Inn, tipic romanesc, asa cum ne place noua celor care ne este dor de casa si unde ne mai alinam dorul cu cate o ciorbita sau mititei dar si unde patroana acestui local, Maya Maria este tot o membra a acestui frumos grup si care mereu a avut usile deschise, mai ales romanilor.

                Asadar,…intalniri de sueta vor fi mereu pentru cele care doresc sa participe iar evenimente frumoase unde se vor cunoaste si crea momente de neuitat impreuna vor fi pe toata durata anului dar in mare parte, intalnirile lor au ca scop, sansa de a se implica si ajuta in proiectele de caritate care vor fi organizate de acest minunat grup. Nu am putut sa nu observ marinimia lor atunci cand in Comunitatea Romanilor Din Irlanda s-a aflat despre cele doua tragedii fulger unde doi tineri romani si-au pierdut viata. In ambele situatii, Comunitatea Femeilor Unite din Irlanda cat si celelalte grupuri din Irlanda nu au ramas indiferente la asa durere, ajutand financiar la repatrierea si inmormantarea tinerilor. La fel, nu de mult, uneia din membrele grupului a ars casa bunicilor. Povestea acestor doi batranei care isi asteptau frumos batranetile si se bucurau de nepoti a inmuiat inimile, asa ca, la auzul acestei triste vesti, Comunitatea Femeilor Unite nu a ramas indiferenta si a hotarat strangerea de fonduri pentru construirea unei casute noi, unde acesti bunici isi vor putea petrece ultimii ani in liniste. Nu este singurul gest si cu siguranta nu va fi ultimul, deoarece aceste mari femei nu raman indiferente niciunui strigat de ajutor. Pe acest grup nu ai sa gasesti jigniri sau contradictii care sa minimalizeze pe cineva, pe acest grup sunt ascultate parerile si discutate contradictiile, astfel incat, la sfarsitul unei conversatii, uniunea sa ramana aceeasi, chiar si atunci cand parerile sunt diferite.

                In aceasta comunitate armonioasa de femei puternice si unite vei primi repede un raspuns practic si util atunci cand esti in cautarea unei informatii de orice fel. Aici,…nu vei fi singura, aici vei avea mereu ocazia sa participi la intalnirile lor, sa iti spui povestea, sa ceri ajutorul, sa socializezi sau sa participi la evenimentele organizate de membrele acestui frumos grup.

Radio Vocea Diasporei

Asculta zilnic!

Acum la Radio Vocea Diasporei..

 

Loading ...

Michie Sushi

Dublin – Ireland

PUBLICITATE!

Contacteaza-ne pentru a-ti face reclama pe site-ul nostru sau la radio